« Kiwancerto uit de Startblokken

Gepubliceerd op 03-02-2020

Klassieke muziek tussen de bank en de salontafel

Een klassiek concert organiseren in je eigen huiskamer? Het is mogelijk in en rondom Helmond. En de opbrengst gaat naar muziekonderwijs.

U wilt Fons Heuvelmans, chansonnier van beroep, graag eens aan het werk zien vanaf uw eigen bankstel? Dat kan. Voor negenhonderd euro per uur zingt hij zijn repertoire, op loopafstand van de keuken. U luistert liever naar Beethoven, Mozart en Brahms? Geen probleem, voor 1.500 euro komt een trio topmusici een huiskamerconcert geven. Maar er zijn veel meer klassieke opties op de site van Kiwancerto.

Sinds kort biedt de organisatie Kiwanis deze thuisbezorgservice aan. Professionele musici komen spelen en een deel van de opbrengsten vloeit naar de Stichting Meer Muziek In De Klas. Kiwancerto is een initiatief van Kiwanis; een zogenaamde serviceclub die geld inzamelt om goede doelen te steunen. Dat gebeurt onder meer via fundraisingevenementen. Kiwanis hoopt dat mensen die iets te vieren hebben, gaan kiezen voor een optreden in hun eigen woning.

Het eerste concert vond gistermiddag plaats in de hal van de Carp Villa, het rijksmonument aan de Aarle-Rixtelsew eg. De genodigden, die werden ontvangen met champagne, werd gevraagd om het project onder de aandacht te brengen bij bekenden en via sociale media. ,,Het doel is om uiteindelijk tienduizend euro op te halen voor stichting Meer Muziek in de Klas. Binnen drie jaar willen we dat bereikt hebben", zei Maarten Koolen namens Kiwanis. Als er ieder jaar tien concerten plaatsvinden, dan gaan we dat bedrag halen."

Het Cheng-strijkkwartet, vier studenten aan het Conservatorium in Amsterdam, mocht de aftrap doen. In de met donker marmer ingerichte villa stond onder andere het nummer Boom, Boom, Boom, Boom van de Vengaboys op het programma. Koolen was in zijn nopjes. Wat een fantastische artiesten. Hopelijk gaan mensen zelf ook eens kiezen voor zo'n bijzonder concert."

BART HOFFMAN B.HOFFMAN@ED.NL

987-2e-violiste-1580828207.jpg
281-Publiek-1580828226.jpg
741-Soliste-1580828263.jpg
524-Napraten-1580828304.jpg